Μάθε τι λένε τ' άστρα για τον 4ο οίκο στον αστρολογικό σου χάρτη!

17 Ιουνίου 2016

Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει το σπίτι, την οικογένεια από την οποία καταγόμαστε , το είδος της οικογένειας που θα δημιουργήσουμε, τους γονείς και περισσότερο την μητέρα,  τα παιδικά βιώματα, τα παρελθοντικά χρόνια, τις αναμνήσεις, τα ακίνητα, τη διαίσθηση, την εσωτερική μας ασφάλεια αλλά και ανασφάλεια και τον ψυχισμό μας.  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

  • Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του τέταρτου οίκο σου.
  • Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σου!
  • Αν δεν έχεις πλανήτη στον τέταρτο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του. Για παράδειγμα  αν η ακμή του 4ου είναι στον Κριό - Κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν είναι στον Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  - Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.

 

Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σου;

 

Ήλιος στον 4ο οίκο

Είσαι άτομο που στηρίζεται στην οικογένεια και της δίνει μεγάλη αξία σε όλες τις δραστηριότητες στη ζωή σου. Οι γονείς σου σε επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου και σε οδηγούν στην επιτυχία. Έχεις τύχη σε ότι αφορά τα ακίνητα και δίνεις πολύ σημασία στις αξίες της οικογένειας, σε θέματα σπιτιού και στη παράδοση, που αποτελούν για σένα κινητήρια δύναμη. Με θετικές όψεις έχεις μία αρμονική οικογενειακή ζωή και πιθανόν εύνοια από κάποια κληρονομιά.  Με αρνητικές φαίνεται να έχεις οικογενειακές φιλονικίες, ανασφάλεια και κάποιες φορές νιώθεις μοναξιά. 

 

Σελήνη στον 4ο οίκο

Είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος, διαισθητικός, ίσως ανασφαλής και έχεις ανάγκη από τρυφερότητα και αποδείξεις αγάπης. Οι δραστηριότητες σου, επηρεάζονται απόλυτα από το παρελθόν σου, με το οποίο είσαι απόλυτα συνδεδεμένος. Επηρεάζεσαι πολύ από την μητέρα σου και γενικά την οικογένεια σου και έχεις ισχυρό ψυχικό δέσιμο με τους δικούς σου. Η διάθεση και ο ψυχισμός σου έχει άμεση επιρροή από την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι και βαθύτερη σου επιθυμία είναι ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον.  Με θετικές όψεις δείχνει έναν απόλυτα ισορροπημένο ψυχισμό, καλές αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια και γενική συναισθηματική ικανοποίηση. Αρνητικές όψεις δηλώνουν υπερβολική ανασφάλεια, απομόνωση, τάση για κατάθλιψη, οικογενειακά σκαμπανεβάσματα ειδικά με τη μητέρα και εσωτερική αστάθεια.  

 

 

Ερμής στον 4ο οίκο

Είσαι άνθρωπος με βαθιά σκέψη και ισχυρή μνήμη. Πιθανόν να κάνεις πολλές μετακομίσεις στη ζωή σου και η μαθητική σου ζωή καθοδηγείται απόλυτα από τους γονείς σου. Δίνεις πολύ σημασία στην σωστή επικοινωνιακή σχέση ανάμεσα στα μέλη μίας οικογένειας και υπακούς στις συμβουλές των γονέων σου. Σαν μαθητής πιθανόν να ακολουθούσες την μέθοδο της «παπαγαλίας». Θετικές όψεις δείχνουν πνευματική υπεροχή με την άμεση ή έμμεση συμβολή των γονέων και αρνητικές αστάθεια και ασυνεννοησία στην οικογενειακή ζωή.

 

 

Αφροδίτη στον 4ο οίκο

Είσαι πολύ συναισθηματικό άτομο, αγαπάς την αρμονική οικογενειακή ζωή και σ’ αρέσει να φροντίζεις να ζεις σε ένα άνετο και όμορφο σπίτι. Δεν ξεπερνάς εύκολα το ερωτικό παρελθόν και σε επηρεάζει πολύ στις μετέπειτα επιλογές σου. Πιθανόν να σου αρέσει η κηπουρική και η διακόσμηση. Με καλές όψεις θα έχεις μάλλον χρηματικό κέρδος μέσα από την οικογένεια, ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή  και καλές παιδικές αναμνήσεις. Αν όμως υπάρχουν αρνητικές όψεις είσαι μάλλον ανασφαλής, με οικονομικά σκαμπανεβάσματα και πιθανόν η οικογένεια σου να δημιουργεί πρόβλημα στην ερωτική σου ζωή.

 

 

Άρης στον 4ο οίκο

Είσαι δυναμικός, αποφασιστικός και πολύ ενεργητικός σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Επιδιώκεις συχνά αρχηγική θέση μέσα στο σπίτι και είσαι υπερπροστατευτικός με τα μέλη της, παρόλο που η θέση αυτή φανερώνει αρκετές φιλονικίες και καυγάδες. Καλές όψεις φέρνουν προσωπική επικράτηση μέσα στην οικογένεια για θετικούς λόγους. Αρνητικές όψεις φέρνουν έντονα προβλήματα στη σχέση με ένα γονιό και πιθανότερα με έναν οξύθυμο, επιθετικό ή και βίαιο πατέρα και υπερβολικό άγχος.

 

 

Δίας στον 4ο οίκο

Είσαι ένα άτομο θετικό, γενναιόδωρο και αισιόδοξο για την οικογένεια και το σπίτι. Είσαι αρκετά φιλόξενος και η οικογένεια σου, σου μετέδωσε απόλυτα τις ηθικές και θρησκευτικές του αρχές, αλλά σε κακόμαθε κιόλας. Φιλοσοφείς τη ζωή και αξιολογείς τους ανθρώπους με βάση το θεσμό της οικογένειας. Ξεπερνάς εύκολα το παρελθόν και υπάρχει κάποιος γονιός ο οποίος σε βοήθησε πολύ άμεσα ή έμμεσα να ανοίξεις τους προσωπικούς σου ορίζοντες. Καλές όψεις δείχνουν χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδικά χρόνια μέσα στο σπίτι, όπως και πλούσια οικογένεια και άνετη ζωή. Κακές όψεις δείχνουν ατυχία στα οικογενειακά χρήματα και στα ακίνητα και ανωριμότητα απέναντι στην οικογένεια και τα μέλη της.

 

 

Κρόνος στον 4ο οίκο

Κύριο μέλημα σου είναι σταθερή και ενωμένη οικογενειακή ζωή όπως και η απόκτηση ενός ακινήτου για να αισθανθείς ασφαλής. Πιθανόν να μείνεις στο πατρικό σου μέχρι μεγάλη ηλικία. Είσαι ιδιαίτερα δεμένος με τους γονείς σου, αλλά ταυτόχρονα νιώθεις παραμελημένος συναισθηματικά ή αδικημένος από αυτούς. Ωρίμασες απότομα επειδή πιθανόν σου ανέθεσαν πολλές ευθύνες από μικρή ηλικία. Είσαι αρκετά ανασφαλής και δεν εκδηλώνεις εύκολα τα συναισθήματα σου. Καλές όψεις φέρνουν ακίνητα ως κληρονομιά και καλά γεράματα. Κακές όψεις δείχνουν απαισιοδοξία, κάποιο αυστηρό γονέα, πιθανόν πατέρα, εγκατάλειψη από τους άλλους σε μεγάλη ηλικία και καμία κληρονομιά. 

 

 

Ουρανός στον 4ο οίκο

Είχες μάλλον περίεργα παιδικά χρόνια, με πολλές αλλαγές, εντάσεις και σκαμπανεβάσματα. Από μικρός είχες τάσεις ανεξαρτησίας και απεγκλωβισμού από το οικογενειακό περιβάλλον, πιθανόν να μεγάλωσες μακριά από τους γονείς σου ή ένιωθες αποξενωμένος με κάποιον από αυτούς, για κάποιο λόγο. Μεγάλη περίπτωση για πολλές αλλαγές κατοικίας. Μάλλον θα κάνεις οικογένεια σε πολύ μικρή ηλικία ή σε πολύ μεγάλη. Με αρνητικές  όψεις ίσως είχες έναν οξύθυμο, επιθετικό και ανέντιμο απέναντι στην οικογένεια, γονιό. Με θετικές όψεις έχεις ισχυρή διαίσθηση και η οικογένεια σου σε βοήθησε από μικρό να αντέχεις και να διαχειρίζεσαι τις αλλαγές.

 

 

Ποσειδώνας στον 4ο οίκο

Είσαι πολύ ευαίσθητος, συναισθηματικός, ανασφαλής και ιδιαίτερα διαισθητικός. Η  παιδική σου ηλικία ίσως είχε αβεβαιότητα και αρκετές απογοητεύσεις που προκλήθηκαν από κάποιο γονέα. Ίσως ζούσες ή ζεις κοντά σε θάλασσα. Κακές όψεις δείχνουν προσωπική απομόνωση, τάσεις για κατάθλιψη ή  κάποιο αδύναμο, αλκοολικό, ψυχικά ασθενή ή επιρρεπή σε παρανομία γονιό. Καλές όψεις δείχνουν ότι ανέπτυξες την ψυχική και συναισθηματική σου δύναμη χάρη στην οικογένεια σου ή γονιό που εργαζόταν σε νερό.

 

Πλούτωνας στον 4ο οίκο

Είσαι πολύ κλειστός και καχύποπτος άνθρωπος ακόμα και στα άτομα της οικογένεια σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυταρχική και επιθετική στάση σου απέναντι τους. Όμως παράλληλα είσαι άτομο που αντλείς όλη σου την εσωτερική δύναμη από το οικογενειακό περιβάλλον και το συναισθηματικό σας δέσιμο είναι αδιαμφισβήτητο. Δεν ξεχνάς ποτέ το παρελθόν σου και επηρεάζει απόλυτα τις μετέπειτα κινήσεις σου. Καλές όψεις δείχνουν καλή κληρονομιά και σωστή ψυχολογική διαχείριση και ανανέωση. Άσχημες όψεις δείχνουν σοβαρά οικογενειακά μυστικά, θάνατο γονέα ή εγκατάλειψη από γονέα σε μικρή ηλικία και βίαιες καταστάσεις περίεργου χαρακτήρα, μέσα στο σπίτι.  

 

Πηγή: www.oroskopos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ