Κοκτέιλ Φράουλα με δεντρολίβανο!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>200 ml αφρώδες γλυκό ή ημίγλυκο κρασί* (κρύο, από το ψυγείο)</li>
<li>3 ώριμες φράουλες, κομμένες σε φέτες (τις παγώνουμε στην κατάψυξη)</li>
<li>3 φέτες λάιμ + 1 λάιμ, για το γαρνίρισμα</li>
<li>3 – 4 φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου</li>
<li>1 κουτ. σούπας αλάτι, ανακατεμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, για το γαρνίρισμα</li>
<li>φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 1</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα σέικερ βάζουμε τις φράουλες, τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και τις φέτες λάιμ και τα πολτοποιούμε, πιέζοντάς τα με ένα μικρό γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι.</p>
<p>Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.</p>
<p> </p>
<p>Παίρνουμε το ξύσμα από το ολόκληρο λάιμ και έπειτα το κόβουμε και το στύβουμε. Ρίχνουμε το χυμό σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το μείγμα αλατιού-ζάχαρης. Ακουμπάμε τα χείλη από ένα μεγάλο ποτήρι του νερού πρώτα στο πιατάκι με το χυμό, για να βραχούν, κι ύστερα στο πιατάκι με τη ζάχαρη και το αλάτι, έτσι ώστε να κολλήσουν στο χείλος και να δημιουργηθεί ένα στεφάνι. Σερβίρουμε προσεκτικά το κοκτέιλ στο ποτήρι, για να μην χαλάσουμε το στεφάνι. Δεν χρειάζεται να το σουρώσουμε προηγουμένως. Γαρνίρουμε με το ξύσμα από το λάιμ κι αν θέλουμε τρίβουμε επάνω λίγο μαύρο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα