Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Σάντερς - Κλίντον για να αποτραπεί νίκη Τραμπ

19 Ιουνίου 2016

Ο Μπέρνι Σάντερς κάλεσε τους υποστηρικτές του να δουν πέρα από την απονομή του χρίσματος του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, σε μια ομιλία κατά την οποία απέφυγε να παράσχει πλήρη στήριξη στη Χίλαρι Κλίντον, αλλά κατέστησε σαφές πως δεν αντικρούει πλέον ενεργά την υποψηφιότητά της.

Στην ομιλία με την οποία έκλεισε ουσιαστικά τη 14μηνη προεκλογική εκστρατεία του, ο γερουσιαστής του Βερμόντ επέμεινε πως «η πολιτική επανάστασή του συνεχίζεται» παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά η Χίλαρι Κλίντον έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων.

Ωστόσο ο Σάντερς άφησε να εννοηθεί ότι σύντομα θα συνεργαστεί μαζί της, ώστε να τη συνδράμει στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το κύριο πολιτικό καθήκον που έχουμε τους ερχόμενους πέντε μήνες είναι να διασφαλίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί και θα ηττηθεί βαριά», είπε ο Σάντερς απευθυνόμενους στους υποστηρικτές του σε βίντεο που μεταδόθηκε απευθείας μέσω του διαδικτύου. «Και προσωπικά σκοπεύω να ξεκινήσω να παίζω τον ρόλο μου σε αυτή τη διαδικασία πολύ σύντομα.»

 

Πηγή: amna.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ