Καλοκαιρινά ρεβίθια-χωριάτικη σαλάτα

<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για τα ρεβίθια</strong></p>
<ul>
<li>400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένα</li>
<li>1 κρεμμύδι, καθαρισμένο</li>
<li>1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο</li>
<li>1 φύλλο δάφνης</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη χωριάτικη σαλάτα</strong></p>
<ul>
<li>1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους</li>
<li>20 τοματίνια, κομμένα στη μέση</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα</li>
<li>150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο</li>
<li>30 ml χυμός λεμονιού</li>
<li>αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τ</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας </span></span> Μοσχοφίλερο!</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα