Πώς το ΤΑΙΠΕΔ εξαφάνισε τους ανταγωνιστές του Λάτση στο Ελληνικό

21 Ιουνίου 2016

του Κασσιανού Τζέλη, Realnews

«Αδιαφανής διαδικασία που οδήγησε σε... ένα καζίνο» και σε μια «προκλητικά εξευτελιστική τιμή πώλησης, που στην πραγματικότητα είναι μικρότερη από αυτή που ανακοινώθηκε», ενώ «αγνοήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ βελτιωμένη πρόταση των Αγγλων που θα οδηγούσε σε πολύ μεγαλύτερο τίμημα».

Με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων, περιγράφει την υπόθεση του Ελληνικού, μιλώντας στη Realnews, ο Γιάννης Περρωτής, ο οποίος διετέλεσε επενδυτικός σύμβουλος του Κατάρ για την παραχώρηση του «φιλέτου της Μεσογείου», στην αρχική φάση του διαγωνισμού.

Λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development του Ομίλου Λάτση, ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της ελληνικής αγοράς ακινήτων και επικεφαλής του Oμίλου Atria - CBRE, θεωρούμενος ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παρόχους συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών real estate στην Ελλάδα, μιλάει στην Realnews και ρίχνει φως στη «θολή διαδρομή» που οδήγησε στη συμφωνία πώλησης του Ελληνικού για 99 χρόνια, έναντι μόλις 915 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Περρωτής περιγράφει ως «αδιαφανή τη διαδικασία του διαγωνισμού που ξεκίνησε το 2012 και μέσα από κρίσιμες αλλαγές όρων ευνόησε τελικώς τη Lamda Developmet».

http://www.enikos.gr/data/files/eefdc6b2d3fd3fcab480a9acbacc42c0.pdf

http://www.enikos.gr/data/files/cae2ab6cfb9e24255f8ffad56306c525.pdf


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πόσο γόνιμη είσαι;
Γυναικολογία
Πόσο γόνιμη είσαι;
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας