Στον απόηχο της γονυκλισίας Παυλόπουλου στην Πανορθόδοξη Σύνοδο

21 Ιουνίου 2016

Οργισμένος δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, «με το επαίσχυντο δημοσίευμα κάποιων σάιτ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν, γονατιστοί και οι δύο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Έχω οργιστεί με το επαίσχυντο δημοσίευμα κάποιων σάιτ, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίπλα στον Σαντάμ Χουσεΐν, γονατιστοί και οι δύο. Θέλω λοιπόν να υπενθυμίσω στους ακροατές και ακροάτριες, ότι δεν επέλεξε τυχαίως η Πανορθόδοξη Σύνοδος στην έναρξή της, την ημέρα της Πεντηκοστής. Η ημέρα της Πεντηκοστής, για αυτούς τους εκσυγχρονιστές, τινές των οποίων θέλουν να έρθουν και στη ΝΔ για να μας σώσουν, υπενθυμίζω ότι λέγεται, ότι είναι, ημέρα των γονυκλισιών. Μικρά παιδιά όταν ήμαστε και πηγαίναμε στην εκκλησία, το κάναμε και εμείς. Κατά την άποψή τους λοιπόν, τη στιγμή που γονάτισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν στα γόνατα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα σε αυτή την Πανορθόδοξη Σύνοδο, μετά από περίπου 1.000 χρόνια. Κατά την άποψή τους λοιπόν, ο αρχηγός του κράτους έπρεπε να είναι όρθιος, γράφοντας στα παλιά των υποδημάτων του, τις παραδόσεις και τα δόγματα της Ορθοδοξίας. Είναι ντροπή τους. Και εν πάση περιπτώσει δεν μας κάνουν τέτοιου είδους εκσυγχρονιστές στη ΝΔ.»

Απάντηση στα σχόλια που διατυπώθηκαν για την γονυκλισία του Προκόπη Παυλόπουλου στην έναρξη της Πανορθόδοξης Συνόδου δίνουν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας. «Κάποιοι δεν κρατιούνται και βιάζονται να κατακρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ό,τι κι αν κάνει» λένε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γονάτισε στη Λειτουργία της Πεντηκοστής ως είθισται να κάνουν όλοι, είτε άρχοντες είτε πληβείοι είτε ανώτατοι ιερωμένοι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος “άνοιξε την Πανορθόδοξη Σύνοδο η οποία έγινε μετά από σχεδόν χίλια χρόνια, και όφειλε να ακολουθήσει πλήρως το τελετουργικό, ως ευσεβής χριστιανός. Όλα τα άλλα είναι λόγια του... χειμώνα. Για να μην χρησιμοποιήσουμε μια άλλη ορολογία πολύ πιο οικεία σε κάποιους «διανοούμενους»...”

 

Πηγή: enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ