Διασκεδάστε αναγκαστικά: 7 ιδέες για να ξαναβρείτε τη χαρά

21 Ιουνίου 2016

Διασκεδάστε αναγκαστικά!

Μάλιστα, σας διατάζουμε να διασκεδάσετε λίγο. Προγραμματίστε επί μία εβδομάδα να κάνετε κάθε μέρα κάτι που σας αρέσει ή απολαμβάνετε. Γράψτε το από πριν στο ημερολόγιό σας, έτσι ώστε να γίνει πιο «επίσημο» και να έχετε λιγότερες πιθανότητες να το ακυρώσετε. Αν έχετε κάτι να περιμένετε, θα έχετε περισσότερα κίνητρα και θα νιώθετε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα πιο δύσκολα και λιγότερο ευχάριστα πράγματα που είστε αναγκασμένοι να κάνετε.

Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες για να ξεκινήσετε:

♦ Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιμηθεί λίγο περισσότερο, ξεκινήστε ένα καινούργιο μάθημα ή δείτε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα.

♦ Βρείτε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να χαλαρώσετε. Την ώρα του διαλείμματος σας στη δουλειά βγείτε από το γραφείο και καθίστε σε εξωτερικό χώρο, ακουστέ λίγη μουσική, πηγαίνετε σε ένα ωραίο καφέ, διαβάστε ένα περιοδικό.

♦ Ασκηθείτε. Η καλή σωματική κατάσταση έχει τεράστια επίδραση στην αυτοπεποίθηση. Αν αθλείστε, θα νιώσετε περισσότερη ενεργητικότητα και θα κερδίσετε το αίσθημα της ολοκλήρωσης.

♦ Αρχίστε κάτι καινούργιο που πάντοτε θέλατε να κάνετε, όπως να γραφτείτε σε ένα τμήμα ζωγραφικής ή σε μια ομάδα μπάσκετ.

♦ Αγοράστε μερικά καινούργια ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας.

♦ Δοκιμάστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, το οποίο θα μειώσει τις ενοχές που συνδέονται με την υπερφαγία και τη βουλιμία. Επιπλέον, αποφεύγοντας το ανθυγιεινό φαγητό, αποφεύγετε και την απότομη πτώση του σακχάρου.

♦ Κανονίστε να δείτε φίλους και συγγενείς.

Η αληθινή αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα ευτυχίας και ολοκλήρωσης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανακαλύψτε τι δίνει νόημα στη ζωή σας και προσπαθήστε να το επιτύχετε.

Ακούγεται υπερβολικά απλό, αλλά είναι τρομακτικό πόσο εύκολα μπορεί να συνηθίσετε να παρασύρεστε σαν χαμένοι ανάμεσα στα συναισθήματα. Επειδή το βασικό στοιχείο σε όλα σχεδόν τα προβλήματα αυτοπεποίθησης είναι ότι δεν νιώθετε ολοκληρωμένοι, εάν προσπαθήσετε για κάτι που επιθυμείτε να πετύχετε, θα σας κάνει αυτομάτως να νιώθετε ωραία για τον εαυτό σας.

Αντί να κάθεστε και να βλέπετε τη ζωή να περνάει, αρπάξτε την από τον σβέρκο και κάντε αυτό που θέλετε. Τότε θα αισθάνεστε ότι ενεργοποιείστε και εμπνέεστε, αλλά θα νιώθετε επίσης και μεγαλύτερη ευτυχία και ελπίδα. 

Απόσπασμα από το Μικρό Βιβλίο της Αυτοπεποίθησης. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ