Λικέρ βερίκοκο/ροδάκινο!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>10 </strong><span>ώριμα, αρωματικά βερίκοκα</span></span></li>
<li><span><strong>6 </strong><span>ώριμα, αρωματικά ροδάκινα</span></span></li>
<li><span><strong>2 φλ. τσαγιού </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>4 φλ. τσαγιού </strong><span>κονιάκ</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγιού </strong><span>λικέρ πορτοκάλι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Φλούδα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Διαλέγουμε ώριμα αλλά σφιχτά φρούτα χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε. Κόβουμε τα βερίκοκα στα δύο, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Καθαρίζουμε και τα ροδάκινα, τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.</p>
<p>Πασπαλίζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Αφήνουμε το μείγμα για 10΄ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (δεν πρέπει να βράσουν!).</p>
<p>Μόλις κρυώσουν τα φρούτα μας, τα βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Προσθέτουμε το κονιάκ και το λικέρ κι ανακατεύουμε. Σφραγίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.</p>
<p>Όταν ωριμάσει το μείγμα, σουρώνουμε το λικέρ μέσα σε διπλωμένο τουλπάνι πιέζοντας τη σάρκα των φρούτων (τα οποία δεν χρειαζόμαστε άλλο). Για μεγαλύτερη διαύγεια μπορούμε να το  σουρώσουμε ακόμα μία φορά. Το μοιράζουμε σε δύο αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.</p>
</div>
</div>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα