Τούρτα Banoffee Κόλαση!

23 Ιουνίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • Για τη βάση:
  • 250 γραμμ. σοκολατένια μπισκότα
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • Για την κρέμα:
  • μπανάνες ώριμες
  • συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 ml Κρέμα Γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα σοκολάτας
 
 
Εκτέλεση

 

1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
2. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Αδειάζουμε τη βάση σοκολατένιου μπισκότου. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο.
3. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.
5. Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace