Μάθε τι σημαίνει ο 5ος οίκος στον αστρολογικό σου χάρτη!

23 Ιουνίου 2016

Ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει την διασκέδαση, την φήμη, δημιουργικότητα, τις ερωτικές κατακτήσεις, τις συναισθηματικές σχέσεις και την γενική σχέση μας με τον Έρωτα, την παιδικότητα αλλά και την λάμψη μας, τα τυχερά παιχνίδια, την χαρά, τα παιδιά, τη γονιμότητα και τα χόμπι μας. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του πέμπτου οίκο σου στον αστρολογικό χάρτη. Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σου! Αν δεν έχεις πλανήτη στον πέμπτο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του. Για παράδειγμα: αν η ακμή του 5ου είναι στον Κριό - Κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν είναι στον Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  - Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.

 

Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σου;

 

Ήλιος στον 5ο οίκο

Είσαι ένας ιδιαίτερα λαμπερός άνθρωπος, τυχερός, ερωτεύσιμος, δημοφιλής και πολύ δυναμικός. Έχεις πολύ αυτοπεποίθηση, είσαι δημιουργικός και έντονα κοινωνικός. Μόνιμοι στόχοι σου είναι η αναγνώριση, η διάκριση και η προβολή. Αγαπάς τον ρομαντισμό, τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.  Με καλές όψεις θα έχεις στη ζωή σου έντονη ρομαντική και παθιασμένη ερωτική ζωή, καλή σχέση με τα παιδιά σου αλλά και ίσως διασημότητα. Με κακές όψεις είσαι μάλλον ανταγωνιστικός, εγωιστής και επιπόλαιος.  


Σελήνη στον 5ο οίκο

Έχεις αδιαμφισβήτητη γοητεία, ρομαντική και παθιασμένη προσωπικότητα και σίγουρα κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο. Είσαι εξαρτημένος από τον έρωτα και δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον. Πληγώνεσαι αν δεν έχεις ερωτικές κατακτήσεις και θες να είσαι συναισθηματικά αποδεκτός. Αν έχεις καλές όψεις σημαίνει έντονη γονιμότητα και πολλά παιδιά, αν όμως δέχεται αρνητικές όψεις σημαίνει μπέρδεμα μεταξύ οικογενειακής και ερωτικής ζωής. 


Ερμής στον 5ο οίκο

Αγαπάς τον έρωτα και ιδιαίτερα το φλερτ. Το μυαλό σου είναι ιδιαίτερα δημιουργικό και μπορείς εύκολα να συνδυάσεις ρομαντισμό και ρεαλισμό στο τρόπο σκέψης σου και συχνά επιδεικνύεις την εξυπνάδα σου. Έχεις ταλέντο στο γραπτό αλλά και στο προφορικό λόγο, συνδυάζοντας δημιουργικότητα και δραματικότητα. Αγαπάς τα παιδιά, την έντονη κοινωνική ζωή, τις εξόδους για διασκέδαση και τις ψυχαγωγικές εκδρομές. Αν δέχεσαι καλές όψεις έχεις πολλές ερωτικές κατακτήσεις και πλούσια ερωτική και κοινωνική ζωή. Αν δέχεσαι αρνητικές, είσαι μάλλον άστατος και άπιστος ερωτικά. 

Αφροδίτη στον 5ο οίκο

Είσαι ελκυστικός, αγαπητός, ποθητός και απόλυτα ερωτεύσιμος. Ο ερωτικός τομέας εμπλουτίζει συνεχώς την ζωή σου με κατακτήσεις και επιτυχίες. Είσαι ρομαντικό και παθιασμένο άτομο, με ωραίο γούστα και λατρεύεις την πολυτέλεια. Επιδιώκεις συνεχώς τον θαυμασμό και τον αισθησιασμό. Αγαπάς τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και έχεις τύχη στα τυχερά παιχνίδια. Θετικές όψεις δείχνουν ευτυχισμένη ερωτική ζωή, γονιμότητα, φήμη, κέρδη και πιθανόν καλή φωνή για τραγούδι. Αρνητικές όψεις δείχνουν ανασφάλεια, τεμπελιά, πιθανή ατυχία στην ερωτική ζωή, στην εγκυμοσύνη ή κάποια θέματα αρνητικά για το πρώτο παιδί.


Άρης στον 5ο οίκο

Ζεις για το πάθος, τη δράση και την επιθυμία στον έρωτα. Είσαι δημιουργικός, γοητευτικά αυθόρμητος και πολύ δυναμικός. Ίσως έχεις χόμπι μία αθλητική δραστηριότητα και σ’αρέσει να διασκεδάζεις συνεχώς. Σε ενδιαφέρει πολύ ο τομέας έρωτας και τον συνδέεις άμεσα με το σεξ. Είσαι φιλόδοξος, κυνηγάς τους στόχους σου, αλλά την τύχη σου. Σ’ αρέσει να ερωτεύεσαι έντονα και να ζεις παθιασμένα και είσαι ομολογουμένως σέξι. Με θετικές όψεις έχεις το πάνω χέρι στον έρωτα και είσαι αρχηγός. Με αρνητικές είσαι κάπως ζηλιάρης, ανυπόμονος .

 

Δίας στον 5ο οίκο

Είσαι ένας αισιόδοξος, λαμπερός, ζεστός και δοτικός άνθρωπος, στην κοινωνική ζωή αλλά κυρίως στον έρωτα. Στον έρωτα φέρεσαι σαν παιδί και αυτό είναι άλλες φορές γοητευτικό και άλλες φαινομενικά επιπόλαιο. Έχεις τύχη και πολλές ευκαιρίες στον έρωτα καθόλη τη διάρκεια της ζωής, έχεις ιδιαίτερα αυξημένη δημιουργικότητα, λατρεύεις τις διασκεδάσεις και την πολυτέλεια, αγαπάς τα παιδιά, είσαι δημοφιλής αλλά και επιρρεπής στο τζόγο. Με καλές όψεις έχεις κέρδη από τυχερά παιχνίδια, απόκτηση πολλών παιδιών, ισχυρή γονιμότητα και ευτυχισμένη ερωτική ζωή. Άσχημες όψεις φέρνουν μεγάλη υπερβολή και σπατάλη στα χρήματα αλλά και στα αισθήματα.

Κρόνος στον 5ο οίκο

Είσαι αρκετά ντροπαλός, σοβαρός και μαζεμένος στην ερωτική σου ζωή. Βρίσκεις ψυχαγωγικό ενδιαφέρον μόνο σε ουσιώδη πράγματα και απεχθάνεσαι την επιπολαιότητα. Μάλλον νιώθεις έλξη από άτομα που είναι μεγαλύτερά σου και θα γίνεις πιθανόν αυστηρός γονέας. Θετικές όψεις φέρνουν σταθερή ερωτική ζωή, εξελίξιμη δημιουργικότητα και ουσιαστική κοινωνική ζωή. Αρνητικές όψεις φέρνουν δύσκολες και απογοητευτικές ερωτικές σχέσεις μέχρι να μπορέσεις να βρεις τον αληθινό έρωτα, καθώς και έναν περιορισμό στην χαρά, στην διασκέδαση και στην απόλαυση. 

Ουρανός στον 5ο οίκο

Στον έρωτα είσαι επαναστατικός με αποτέλεσμα να τελειώνεις πολλές ερωτικές σχέσεις στο όνομα της ελευθερίας. Είσαι μάλλον ασταθής ερωτικά αλλά έχεις πολλές κατακτήσεις. Κεραυνοβόλοι έρωτες διαδέχονται ξαφνικοί χωρισμοί. Σ' αρέσει η ένταση στον έρωτα, θες να δοκιμάζεις συνεχώς καινούργια-και ίσως προκλητικά- πράγματα, σε ελκύει το παράξενο, βαριέσαι εύκολα και είσαι πρωτότυπα δημιουργικός.  Με καλές όψεις ίσως έχεις ξαφνικά κέρδη στη ζωή σου από τυχερά παιχνίδια, γονιμότητα και γίνεσαι φιλελεύθερος γονιός. Με δυσαρμονικές όψεις , παρασύρεσαι σε υπερβολές, επιπολαιότητας και χαλάς μόνος σου ερωτικές και οικονομικές υποθέσεις.. 

 

Ποσειδώνας στον 5ο οίκο

Στον έρωτα είσαι συναισθηματικός, ρομαντικός και παθιασμένος. Ταυτόχρονα όμως είσαι παραπλανητικός, ίσως άπιστος αφού αγαπάς το παρασκηνιακό, αλλά είσαι και πολύ εύπιστος. Αγαπάς τις τέχνες, τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τις διασκεδάσεις, τις οποίες πιθανόν τις συνδυάζεις με υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ. Στις ερωτικές σου σχέσεις κρατάς μυστικά αλλά παράλληλα είσαι ιδιαίτερα δραματικός και υπερβολικός. Έχεις την τάση να εξιδανικεύεις τον εκάστοτε ερωτικό σύντροφο και συχνά οι προσδοκίες σου διαψεύδονται και απογοητεύεσαι. Καλές όψεις υποδεικνύουν ρομαντική ερωτική ζωή, τύχη σε παρασκηνιακές σχέσεις και έντονο συναισθηματικό δέσιμο με τα παιδιά σου. Αρνητικές όψεις καθυστερήσεις και εμπόδια σε υποθέσεις που αφορούν χρήματα και αισθήματα, μεγάλη προσοχή στις παραπλανήσεις και στις εξιδανικεύσεις. Πλούτωνας στον 5ο οίκο

Η ερωτική σου ζωή χαρακτηρίζεται από πάθος και βαθύ συναίσθημα. Ενώ σ’αρέσει η ερωτική σταθερότητα αγαπάς πολύ το παράνομο, ειδικά αν θες να κερδίσεις κάποιον που ανήκει αλλού. Έχεις πολλά και ασυνήθιστα ταλέντα και χόμπι. Είσαι δυναμικός και ακαταμάχητος για υποψήφιους εραστές. Γίνεσαι μάλλον υπερπροστατευτικός και αυστηρός γονέας. Καλές όψεις δείχνουν ουσιώδη ερωτική ζωή, ιδιαίτερα καλή σεξουαλική ζωή και έντονο συναισθηματικό δέσιμο με τα παιδιά σου. Αρνητικές, φέρνουν επίπονα περίεργες μοιραίες ερωτικές σχέσεις,  και έντονη ζήλια. 

 

Πηγή: www.oroskopos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...