Ζουμερή Ιταλική σαλάτα!

8 Νοεμβρίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 6-8 πομοντόρια (μακρόστενες ντομάτες ) μικρά κομμένα στη μέση
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 χρωματιστές πιπεριές, πράσινη, κόκκινη και κίτρινη
  • 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
  • λίγη κάπαρη
  • λίγες ελιές
  • φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • λίγη ρόκα μικρά φύλλα
  • Για το ντρέσινγκ
  • 2-3 ντοματίνια τριμμένα
  • 1/4 φλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
 
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Κόβουμε το ψωμί σε καρέ, το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15' να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε στη μέση τα πομοντόρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω να την βλέπουμε, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στην άκρη του ταψιού αφήνουμε τις πιπεριές ολόκληρες να ψηθούν. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 35'. Αφήνουμε τις ντομάτες να κρυώσουν. Βάζουμε τις ψητές πιπεριές σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν και μόλις γίνουν χλιαρές τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με βαλσαμικό ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να μαριναριστούν. Για το ντρέσινγκ ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Ραντίζουμε με λίγο ντρέσινγκ το φρυγανισμένο ψωμί. Ανακατεύουμε. Στρώνουμε λίγη ρόκα σε πιατέλα. Βάζουμε πάνω τα ψωμάκια, από πάνω βάζουμε τις ψημένες ντομάτες, τις μαριναρισμένες πιπεριές, τις ελιές ,την κάπαρη και τα φύλλα βασιλικού και σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φρέσκια μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα βασιλικού ολόκληρα.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ