Διαφορετικό Σπετζοφάι πηλιορείτικο!

24 Ιουνίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. γίγαντες βρασμένοι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελάχιστο νερό
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
 
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα λουκάνικα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Αφηνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ψήνουμε για 1'.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
Τέλος προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15' περίπου να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ