Cupcakes παγωτού βανίλια-στρατσιατέλα!

<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients"><span>Για τα cupcakes:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">4 φέτες κέικ</li>
<li class="rr_method_list">1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα</li>
<li class="rr_method_list">1 λίτρο παγωτό βανίλια</li>
<li class="rr_method_list">κουβερτούρα</li>
</ul>
<span>Για την επικάλυψη:</span>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">3 ασπράδια</li>
<li class="rr_method_list">2 ¼ φλ. ζάχαρη</li>
<li class="rr_method_list">1 ½ κ.σ. μέλι</li>
<li class="rr_method_list">½ φλιτζ. κρύο νερό</li>
<li class="rr_method_list">1 πρέζα αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια</li>
<li class="rr_method_list">τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη</li>
</ul>
<p> </p>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<span>Για την επικάλυψη:</span><ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Βάζουμε όλα τα υλικά μας, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά.</li>
<li class="rr_method_list">Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' – 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.</li>
<li class="rr_method_list">Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.</li>
</ol><span>Για τις θήκες:</span><br /><ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Λιώνουμε την κουβερτούρα και φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως.</li>
<li class="rr_method_list">Ρίχνουμε τη σοκολάτα στον πάτο σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε-γυρίζουμε να πάει και στα πλαϊνά η σοκολάτα (σε ατομικά φορμάκια μιας χρήσεις ή φορμάκια σιλικόνης) ,ώστε να σχηματιστεί η θήκη για το κέικ και το παγωτό.</li>
<li class="rr_method_list">Τις παγώνουμε καλά στην κατάψυξη όπως είναι με τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε προσεχτικά.</li>
</ol><span>Συναρμολόγιση:</span><br /><ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό κάθε θήκη. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.</li>
<li class="rr_method_list">Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.</li>
</ol>
<p> </p>
<p><a href="https://www.sintagespareas.gr/">https://www.sintagespareas.gr/</a></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα