Σεξ με τα εσώρουχα: Μπορεί το σπέρμα να περάσει το ύφασμα;

27 Ιουνίου 2016

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια ειδικά τα νεότερα που κάνουν σεξ με τα εσώρουχα, πιστεύοντας πως αυτή η πρακτική μπορεί να τα προστατεύσει από μια πιθανότητα εγκλυμοσύνης. Είναι όμως τόσο ασφαλής όσο νομίζουν;

Ας δούμε τι υποστηρίζει το κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού Family Planning στην Αυστραλία: Οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο το σπέρμα, μετά την εκσπερμάτιση πάνω στα γεννητικά όργανα να περάσει κάποια μικρή τρύπα στο εσώρουχο και να περάσει στον κόλπο της γυναίκας. Επίσης, ένας εξίσου μικρός κίνδυνος είναι να εμποτιστούν τα εσώρουχα με πολλά υγρά.

Την άποψη αυτή αποδέχτηκαν κάποιοι επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι τα διχτυωτά εσώρουχα είναι τα πιο επικίνδυνα. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που την αμφισβητούν τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρχει γονιμοποίηση με αυτον τον τρόπο.

‘Όπως και να έχει καλό είναι για κάθε σεξουαλική πρακτική να μη διστάζετε να ζητάτε την έγκυρη γνώμη ενός ειδικού ιατρού και να μην αρκείστε στις έρευνες που κατά καιρούς δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και σε περιοδικά. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ