Γρήγορο Σοκολατένιο Καλτσόνε!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (στα σούπερ μάρκετ)</li>
<li>100-125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)</li>
<li>3 κουτ. γλυκού βούτυρο λίγη άχνη, για πασπάλισμα</li>
<li>λίγο κακάο, για πασπάλισμα</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4 – 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 15΄-20΄,</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.</p>
<p> </p>
<p>Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού. Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.</p>
<p> </p>
<p>Ψήνουμε το καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></p>
<ul>
<li>Μπορούμε να κάνουμε και μίνι καλτσόνε κόβοντας τη ζύμη με οδηγό ένα πιάτο του γλυκού.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://www.glykesistories.gr">http://www.glykesistories.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα