Φαρφάλες σαν χωριάτικη!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. φαρφάλες</li>
<li>4 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους (κρατάμε τα ζουμιά που θα βγάλουν)</li>
<li>1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κουτ. σούπας επιπλέον για να λαδώσουμε τα ζυμαρικά</li>
<li>150 γρ. πράσινες ελιές (ή άλλες της αρεσκείας σας) χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες</li>
<li>3 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα</li>
<li>1/2 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα ή εστραγκόν (τριμμένα)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>300 γρ. φέτα σκληρή, σε κύβους του 1 εκ.</li>
<li>ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι</li>
<li>2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>2 κουτ. σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (αν δεν βρείτε, χρησιμοποιήστε ξερό που υπάρχει στα μαγαζιά με μπαχαρικά ή φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα «κρυώνουμε» κάτω από τρεχούμενο νερό. Οσο είναι μέσα στο σουρωτήρι, ρίχνουμε τις 3 κουτ. σούπας λάδι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέσα στο σουρωτήρι, μ’ ένα ταψάκι από κάτω για να μαζεύει τα υγρά, ώστε να στραγγίσουν καλά, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε (από 10 λεπτά έως 5 ώρες).</p>
<p> </p>
<p>Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη σαλατιέρα που θα τα σερβίρουμε τους κύβους ντομάτας (με τα υγρά τους), 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι, το λάδι, το μαϊντανό, τη μαντζουράνα ή το εστραγκόν και τις ελιές. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15 λεπτά (όχι όμως παραπάνω από 30 λεπτά). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμυδάκι ή το σχοινόπρασο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><strong>Σερβίρισμα:</strong> Ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σαλατιέρα, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα