Φίλος Π. Φύσσα: "Φασιστική οργάνωση που εξυπηρετεί την αστική τάξη, η Χρυσή Αυγή"

28 Ιουνίου 2016

Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προς τον μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητο, φίλο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται η δίκη, στην αίθουσα του Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία» ενώ υποστήριξε πως «ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη.»

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ξυπόλητου, ένας άντρας από το κοινό που σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα φώναξε προς τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού: "Ρουπακιά, θα τα πούμε!" προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία σε αυστηρό τόνο τον ρώτησε γιατί διακόπτει τη διαδικασία. Ο άντρας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα και ότι "είπε κάτι και φεύγει για να πάει σε άλλη δίκη". Σε ερώτηση αστυνομικού αν η Πρόεδρος "θέλει να κάνουν κάτι" η Πρόεδρος απάντησε πως δεν θέλει: "Όχι, να φύγει".

Από τη σημερινή διαδικασία απουσιάζει ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος, ένας από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει οι μάρτυρες φίλοι του μουσικού, πως βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι, το βράδυ πριν από τη δολοφονία καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του αλλά και τη σύζυγό του που προσήλθε στο δικαστήριο, δεν έχει δυνατότητα να λάβει άλλη άδεια από τη δουλειά του στο ναυπηγείο που εργάζεται.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, enikos.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...