Το ακούσαμε και αυτό: Το πέος μικραίνει όταν δεν κάνεις σεξ! (πόσα εκατοστά:)

28 Ιουνίου 2016

Πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για το μέγεθος του πέους. Οι άνδρες ανησυχούν, ρωτούν, μετράνε... Η ανησυχία τους για το αν είναι φυσιολογικό το μόριό τους και πώς η ανατομία τους επηρεάζει τη σεξουαλική τους επίδοση είναι μεγάλη. Και φαίνεται πως σε αυτή την ανησυχία, έρχεται να προστεθεί μια ακόμα με αφορμή μια αμφιλεγόμενη κατά πολλούς επιστημονική αναφορά.

Αυτή τη φορά ένας σεξολόγος ο JuanCarlosAcostadela έρχεται να υποστηρίξει στο επιστημονικό Κολομβιανό περιοδικό LaOpinión, πως το πέος μπορεί να μικρύνει όταν δεν έρχεται συχνά σε στύση. Και αυτό γιατί δεν οξυγονώνεται το αίμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο συνδετικός ιστός και το πέος να μικραίνει. Το μήκος του μπορεί να μειωθεί κατά 1,.5 με 2 εκατοστά. 

Περισσότερο σεξ λοιπόν για να έχετε περισσότερες στύσεις, προτείνει ο σεξολόγος. Και αν δεν κάνεις σεξ; 

Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει λύση. Προτείνει την εκγύμναση του πέους με μια συσκευή έλξης που παράγει περισσότερους ιστούς. Το περιοδικό επίσης προτείνει ασκήσεις Kegel που γυμνάζουν τους μύες του πυελικού εδάφους αλλά και άρσεις βαρών(!) με το πέος (αναφέρεται σε ταοιστικές ασκήσεις). Kαι καλά όλα αυτά αλλά γιατί δεν μας εξηγούν: με τον αυνανισμό τι γίνεται; 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ