Μαροκινό τσάι για να ξεκινήσει ωραία η μέρα σας!

29 Ιουνίου 2016
Υλικά
  • 4 κουτ. γλυκού τσάι gunpowder (ή 6-7 κουτ. γλυκού φύλλα από άλλο πράσινο τσάι της αρεσκείας μας)
  • 1 χούφτα φύλλα μέντας ή δυόσμου + μερικά ακόμη για διακόσμηση
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη, προαιρετικά
  • 1 λίτρο νερό
Μερίδες 6
Προετοιμασία 5΄ Αναμονή 10΄

ΔιαδικασίαΖεσταίνουμε το νερό μέχρι να φτάσει τους 85 βαθμούς Κελσίου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τσάι, τη ζάχαρη, τη μέντα και αφήνουμε να εκχυλιστεί για 5- 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση. Σουρώνουμε το τσάι και σερβίρουμε σε μικρά γυάλινα ποτήρια. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με 1-2 φυλλαράκια μέντας.

 

Η καλοκαιρινή εκδοχήΑν θέλουμε να απολαύσουμε το μαροκινό τσάι κρύο, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κανάνα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Ύστερα, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε γυάλινο ποτήρι με πάγο.

 

Συμβουλές περί προμηθειώνΣε ενημερωμένα σούπερ μάρκετ θα βρούμε φακελάκια πράσινου τσαγιού με γεύση μέντας. Εναλλακτικά, θα επισκεφθούμε έναν οίκο τσαγιού για να προμηθευτούμε χύμα τσάι gunpowder, ή ένα έτοιμο χαρμάνι με πράσινο τσάι και μέντα. Εμείς βρήκαμε στο Madras και στο Δρόμο του Τσαγιού. Για ένα ακόμη πιο αυθεντικό αποτέλεσμα, προτιμάμε την εκδοχή με φρέσκα φύλλα μέντας που είναι πολύ πιο αρωματική και γευστική.

 

 

http://www.gastronomos.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ