Ντιπ από «Πέστο»!

20 Νοεμβρίου 2016
Υλικά
  • τα φύλλα από 5 ματσάκια φρέσκο δυόσμο (αποφεύγουμε τον ξερό, άλλωστε φρέσκο βρίσκουμε εύκολα αυτή την εποχή, τόσο στα μανάβικα ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, όσο και σε φυτώρια)
  • 4 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες (ή όσο θέλετε)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 300 γρ. ελιές Καλαμών, ξεκουκουτσιασμένες, πολύ ψιλοκομμένες (με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια και όχι στο μπλέντερ ή το μούλτι, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν πολτός)
  • 50 γρ. παλαιωμένο ανθότυρο, κατά προτίμηση κρητικό (ή ξηρή μυζήθρα), τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 2 φλιτζάνια
Προετοιμασία 15΄

Διαδικασία Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φύλλα δυόσμου και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 - 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να ψιλοκοπούν καλά, χωρίς να λιώσουν. Θέλουμε να τα νιώθουμε τραγανά στο μάσημα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα του μπλέντερ, παίρνοντας και τα υπολείμματα που βρίσκονται στα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτουμε στο μπολ τις ελιές και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Το ντιπ είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

 

5 ιδέες σερβιρίσματος  

  • Με ζυμαρικά - αρκούν 2 κουτ. σούπας, ανά μερίδα.
  • Συνοδεύει θαυμάσια λιπαρά ψάρια σχάρας (σκουμπρί, σαρδέλες κ.ά.) αλλά και ψητά κρεατικά, όπως τα σουβλάκια κρεατικών.
  • Ιδανικό ντιπ για κριτσίνια, ιδιαίτερα με σουσάμι.
  • Το αλείφουμε σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και τις σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ