Διάψευση Πιτέλα για το "Χρειαζόμαστε τον Τσίπρα λιγάκι ακόμη"

30 Ιουνίου 2016

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο, συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» στο φύλλο της Δευτέρας, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, είπε στη Φώφη Γεννηματά ότι οι συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα γίνονται επειδή «τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη».

Αναλυτικότερα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Ρώτησα μια φορά την Πρόεδρο Φώφη γιατί γίνεται όλο αυτό και αν εκείνη έχει διαβιβάσει όπου δει την ενόχλησή της για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι σύντροφοι προσπαθούν με το στανιό να βαφτίσουν σοσιαλδημοκράτη και κεντροαριστερό τον Τσίπρα. Μου εξομολογήθηκε ότι το έχει κάνει και μου μετέφερε την απάντηση που της είχε δώσει ένας εξ αυτών, ο γνωστός Iταλός Τζιάνι Πιτέλα: «Τον χρειαζόμαστε λιγάκι ακόμη»!

Η Εφημερίδα Συντακτών απευθύνθηκε στον ίδιο τον Τζιάνι Πιτέλα για να διασταυρώσει αν ευσταθεί η πληροφορία. Ο Τ. Πιτέλα έκανε την ακόλουθη δήλωση, όπως δημοσιεύεται στο efsyn.gr: «Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο! Διαψεύδω απολύτως αυτή την πληροφορία. Αυτά τα λόγια δεν αντικατοπτρίζουν ούτε την αλήθεια ούτε και τις απόψεις μου».

Το περιβάλλον του επικεφαλής της σοσιαλιστικής ευρωομάδας ήταν μάλιστα έντονα ενοχλημένο - σχολιάζει η Εφημερίδα Συντακτών - μεταφέροντας ότι η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε και προς την πλευρά της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι διάψευση του δημοσιεύματος των Νέων δεν έχει γίνει από τη Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: amna.gr, efsyn.gr, iefimerida.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ