Ζουμερό σορμπέ σοκολάτας!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>750 γρ. νερό</li>
<li>250 γρ. ζάχαρη</li>
<li>300 γρ. κουβερτούρα</li>
<li>125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 7½ ώρες</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="bittersweet simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span> </span>Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς (για 1 ώρα). Ψιλοκόβουμε τις δύο κουβερτούρες και τις λιώνουμε μαζί σε μπεν μαρί. Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για περίπου 30 λεπτά).</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουμε το σιρόπι στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε με το καπάκι του αν έχει ή με μια μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Οταν περάσουν 2 ώρες, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και ξαναφρατεύουμε μετά από 2 ώρες. Επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet">Συμβουλές</span></p>
<p>Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή, δεν χρειάζεται να κάνουμε τη διαδικασία του αφρατέματος. Μόλις ομογενοποιηθούν το σιρόπι με τη σοκολάτα, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα