Μακαρόνια Σπαγκέτι με κολοκυ­θάκια και δυόσμο!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. σπαγκέτι</li>
<li>4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη</li>
<li>5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες</li>
<li>2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 – 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα υπέροχο δροσερό Σαββατιανό από τον αμπελώνα της Αττικής, με αρώματα και φινέτσα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα