Καλαμάκι κοτόπουλο με σάλτσα τεριγικάκι!

1 Ιουλίου 2016
Υλικά
  • 300 γρ. φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 1 κύβος ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr 
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 150 γρ. ντομάτες τσέρι
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι, κατά προτίμηση baby
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού
  • μια πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄ Μαγείρεμα 15΄

Διαδικασία

 

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Μαρινάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 30 λεπτά σε 2/3 ασιατικής σάλτσας τεριγιάκι Knorr. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 1μιση κρεμμύδι. Αφήνουμε το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι για τη σαλάτα.

 

2. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας στα καλαμάκια κομμάτια κοτόπουλου, ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού. Ψήνουμε σε γκριλ ή σε τηγάνι σε μέτρια ή δυνατή φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.

 

3. Ανακατεύουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ρίχνουμε στη σαλάτα ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πιπέρι. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace