Μπουκίτσες τεμπούρα από χοιρινό με Sweet Chilli!

1 Ιουλίου 2016
Υλικά
  • 500 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους 
  • 1 συσκευασία σάλτσα Sweet Chilli Knorr Asia 
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή μπρεντ κραμπ (ψίχα ξερή και τριμμένη από λευκό ψωμί) 
  • 1 κ. σ. ανάμεικτο λευκό και μάυρο σουσάμι καβουρδισμένο 
  • ½ κ. γλ. αλάτι 
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική 
  • 200 γρ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ 
  • 150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού 
  • ½ κουτάκι σόδα και ½ κουτάκι γκαζόζα 
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 20΄

Διαδικασία

 

1. Κόβουμε το κρέας σε κύβους μέχρι 2 cm.

 

2. Το βράζουμε καλά σε μια κατσαρόλα.

 

3. Το σουρώνουμε, το κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και το στραγγίζουμε καλά.

 

4. Βάζουμε τη σόδα και την γκαζόζα στο ψυγείο να παγώσουν.

 

5. Φτιάχνουμε ένα μπεν μαρί με δυο μικρές λεκάνες. Στη μια βάζουμε κρύο νερό και

παγάκια με λίγο αλάτι μέσα.

 

6. Στην άλλη ρίχνουμε τη σόδα, την γκαζόζα, το αλεύρι, το μισό ρυζάλευρο, το μπέικιν, το

αλάτι, τη ζάχαρη και τον κρόκο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

 

7. Τοποθετούμε τον χυλό στη λεκάνη με τα παγάκια και τον διατηρούμε κρύο.

 

8. Περνάμε τα βρασμένα κομμάτια του χοιρινού από το υπόλοιπο ρυζάλευρο και τα

βουτάμε ένα-ένα στο κουρκούτι.

 

9. Με μια τσιμπίδα τα βγάζουμε από το κουρκούτι.

 

10. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι ο χυλός να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα.

 

11. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κομμάτια σε πιατέλα και τα γαρνίρουμε με το ανάμικτο

σουσάμι. Περιχύνουμε πάνω τους τη σάλτσα Sweet Chilli.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ