Μαλακό κέικ με εσπεριδοειδή!

1 Ιουλίου 2016
Υλικά
  • 2 μέτρια πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 μέτριο λεμόνι ακέρωτο
  • 2 μανταρίνια ακέρωτα
  • 5 αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ άχνη για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για άλειμμα
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 45΄

Διαδικασία Αφαιρούμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή και τα βάζουμε ολόκληρα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά μαζί με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη μισή από τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στον πολτό φρούτων, προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα, όχι πολύ σφιχτή, σε μορφή κρέμας. Ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και λαδώνουμε ένα βαθύ ταψί διαμέτρου 26-28 εκ. και το πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να σφίξει. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ