Πρώτο το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο σε δημοσκόπηση της La Repubblica

1 Ιουλίου 2016

Προβάδισμα του Κινήματος Πέντε Αστέρων σε δημοσκόπηση που αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, αποτυπώνει δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica. Πιο συγκεκριμένα, το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει ποσοστό 32,3%, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού Πρωθυπουργού ακολουθεί με 30,3%.

Το 78% των ερωτηθέντων απαντά επίσης ότι το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο είναι η μόνη πολιτική δύναμη της χώρας η οποία ισχυροποιήθηκε με τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από δυο εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, το γκάλοπ, που πραγματοποίησε η εταιρεία Demos για λογαριασμό της La Repubblica, δείχνει ότι η συντηρητική παράταξη αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα: η Λέγκα του Βορρά βρίσκεται καθηλωμένη στο 11,8% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 11,5%.

Παράλληλα το στατιστικό δείγμα Ιταλών πολιτών απάντησε ότι σε περίπτωση δεύτερου γύρου θα επέλεγε σε ποσοστό 54,7% τα Πέντε Αστέρια και το 45,3% την κεντροαριστερά. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση Ρέντσι τέλος, εγκρίνει τη δράση της το 42% των ερωτηθέντων. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 28 μηνών, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2014 που ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.

 

Πηγή: amna.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ