Μακελειό από τον ISIS: Νεκροί 6 τρομοκράτες, διασώθηκαν 13 όμηροι

2 Ιουλίου 2016

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ                                                                                           

Με έξι ενόπλους νεκρούς και τη διάσωση 13 ομήρων ολοκληρώθηκε η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Μπανγκλαντές, που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, στην Ντάκα, όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι και διπλωμάτες, εισέβαλαν 6-9 ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους και γάζωσαν του θαμώνες, ενώ στη συνέχεια κράτησαν ομήρους. 

 

Όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνία ένας πολίτης της τραυματίσθηκε από σφαίρα κατά την επίθεση σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές και στη συνέχεια διασώθηκε. Ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κοΐτσι Χαγκιούντα δήλωσε πως η ζωή του εν λόγω Ιάπωνα δεν κινδυνεύει.

Άλλοι επτά Ιάπωνες συνέτρωγαν στο εστιατόριο, αλλά η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή μαζί τους, δήλωσε ο Χαγκιούντα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες αντιμετωπίζοντας τους ενόπλους όταν επιτέθηκαν στο εστιατόριο.

1

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.
 

 
 
Πηγή: www.kontranews.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ