Λεμονάτο με πολύχρωμο ρύζι!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1 κιλό</strong> <span>μοσχάρι (νουά ή ποντίκι )</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 σκ. </strong><span>σκόρδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>καρότο</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 </strong><span>κρεμμύδι</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>λευκό ξηρό κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα</strong> <span>μοσχοκάρυδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ.</strong> <span>κορν φλάουρ</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>σπάγκος μαγειρικής</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για το πολύχρωμο ρύζι</span></li>
<li><span><strong>2 φλ.</strong> <span>ρύζι</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ.</strong> <span>ελαιολαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>κρεμμύδι</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>καρότο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>αρακά</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>άνηθο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span> Στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε το δένουμε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε για 10' από όλες τις πλευρές.<br />Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ολόκληρα, τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 του όγκου του  και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού.<br />Αφαιρούμε όλα τα λαχανικά.<br />Βγάζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ξύλο κοπής. Κρατάμε 2 φλ. ζωμό στην άκρη για το ρύζι.<br />Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το λεμόνι και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το ξαναβάζουμε στη σάλτσα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι ελαφρά να πυκνώσει η σάλτσα. Ετοιμάζουμε το ρύζι.<br />Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4', προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και 2 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε τον αρακά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και το ρύζι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά. Είναι απαραίτητη η χαμηλή φωτιά για να προλάβει το ρύζι να μαγειρευτεί. Προς το τέλος αλατίζουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 10' να τραβήξει την υγρασία του. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο αφρατεύοντας το ρύζι με το πιρούνι. Σερβίρουμε στα πιάτα λίγο ρύζι πολύχρωμο με μια φέτα λεμονάτο μοσχάρι και μπόλικη σάλτσα.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα