Άνδρας: Πώς πρέπει να πλένει το πέος και το σώμα στο σεξ (εικόνες)

5 Ιουλίου 2016

Και όχι μόνο 

 Οι αυστηρές και πολλές φορές αρνητικές αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί νέοι άντρες να απο­φεύγουν ακόμα και να αγγίξουν τα γεννητικά τους όργανα. Οι αντιλήψεις αυτές εί­χαν και τις ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στη φροντίδα και καθαριότητα των γεν- νητικών οργάνων. Κι όμως, τα γεννητικά όργανα του άντρα είναι λόγω της κατα­σκευής τους, περισσότερο προσιτά στην καθαριότητα από τα αντίστοιχα της γυναί­κας!

 

Βασικό στοιχείο της καθαριότητας είναι το καθημερινό ντους ολόκληρου του σώ­ματος με νερό και σαπούνι ή αφρόλουτρο. Ειδική φροντίδα πρέπει να λαμβάνεται για το πέος και την υπόλοιπη γεννητική περιοχή. Η πόσθη πρέπει να τραβιέται προς πίσω και να σαπουνίζεται επιμελώς η βάλανος. Η ώρα του ντους είναι η κατάλ ληλη σπγμή για να ελέγχεται to δέρμα rns βαλάνου, to οποίο θα πρέπει να είναι λείο, συνεχές και ομοιόμορφο, χωρίς κοκκινίλες, σπυράκια και διακοπές της συνέ­χειας ιου δέρμαιος. Αν το δέρμα είναι υγιές, η επαφή με το σαπούνι ή το αφρό­λουτρο δεν προκαλεί τοπική ενόχληση.

 

Μετά το πλύσιμο ο άντρας πρέπει να φοράει καθαρά εσώρουχα, κατά προτίμη­ση λεπτά και βαμβακερά, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών στη χώρα μας.

 

Τα βαμβακερά σλιπ είναι προτιμότερα για το χειμώνα, γιατί κρατούν τα γεννητι­κά όργανα σε σωστή ανατομική θέση. Για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μάλλον προτιμότερη η σκελέα, που επιτρέπει καλύτερο αερισμό των γεννητικών οργάνων.

Καλό είναι να αποφεύγονται τα στενά εσώρουχα και παντελόνια, που καταπιέ­ζουν τους όρχεις κι έχουν συνδεθεί με προβλήματα γονιμότητας.

 

Γενικά τα θερμά ερεθίσματα ενοχλούν τη λειτουργία των όρχεων, ενώ το ψυ­χρότερο περιβάλλον διευκολύνει τη λειτουργία τους. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι οι άντρες να αποφεύγουν τα συχνά θερμά λουτρά και να προτιμούν νερό στη θερμο­κρασία του σώματος ή και λίγο πιο δροσερό.

Γενικά θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί στη χρησιμοποίηση ξένων ρούχων και κλινοσκεπασμάτων, αν δεν είναι καλά πλυμένα.

Ιδιαίτερη καθαριότητα χρειάζεται κατά τη σεξουαλική επαφή. Απαιτείται πλύσι­μο των χεριών και των δύο συντρόφων με νερό και σαπούνι και ντους πριν και με­τά τη σεξουαλική επαφή.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...