Έρωτας: Πώς oι φίλοι επηρεάζουν τη σχέση μας

5 Ιουλίου 2016

Μια χρήσιμη συμβουλή απο την Barbara De Angelis , ειδικό σε ζητήματα ερωτικών σχέσεων. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς τα φιλικά ζευγάρια μπορεί να μας επηρεάζουν αρνητικά; Δείτε τι αναφέρει... 

Εσύ και ο σύντροφός σου είναι πολύ πιθανόν να επηρεάζεστε από τη συναισθηματική ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε άλλα ζευγάρια με τα οποία κάνετε παρέα.

Θα είναι δύσκολο για σένα και το σύντροφό σου να απολαμβάνετε τον έρωτά σας όταν βρίσκεστε μαζί με ένα ζευγάρι που δεν τα πάει και τόσο καλά. Ίσως να νιώθετε παράξενα, να αισθάνεστε σχεδόν ένοχοι που εσείς είστε ευτυχισμένοι ενώ εκείνοι δεν είναι, και θα καθρεφτίζετε ένα μέρος από τη δική τους ένταση, για να τους κάνετε να νιώθουν καλύτερα”.

Εσύ μπορεί να ταυτιστείς με το άτομο που είναι του ίδιου φύλου με σένα. Έτσι, όταν ακούσεις αυτό το άτομο να κριτικάρει το σύντροφό του, μπορεί να νιώσεις ότι το "προδίνεις" αν εκείνη τη στιγμή είσαι τρυφερός με το δικό σου σύντροφο. Ή, μπορεί να αρχίσεις να νιώθεις ανασφάλεια βλέποντας το άλλο ζευγάρι να καυγαδίζει, και να αποκτήσεις υπερβολική ευαισθησία στις αντιδράσεις που έχει ο σύντροφός σου προς εσένα.

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με ζευγάρια στα οποία δεν υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για σας να κρατήσετε ζωντανή τη μαγεία του έρωτά σας. Το ίδιο ισχύει και με τους φίλους σας που δεν έχουν ταίρι. Αν η φίλη σου παραπονιέται διαρκώς για το πόσο κακοί είναι οι άντρες, θα είναι δύσκολο για σένα να δείχνεις την αγάπη σου στο δικό σου σύντροφο όταν εκείνη είναι μπροστά, γιατί θα νιώθεις ότι την "προδίνεις". θα αναγκαστείς είτε να διαφωνήσεις έντονα μαζί της είτε να συμφωνήσεις μαζί της και να μην εκφράσεις τα δικά σου συναισθήματα.

Να βρίσκεστε ανάμεσα σε ζευγάρια που είναι πρόθυμα να κρατήσουν τη φλόγα του έρωτά τους ζωντανή και που σας υποστηρίζουν να κάνετε το ίδιο για τη δική σας αγάπη.

'Οσο για τους φίλους και τα ζευγάρια που δε δρουν υποστηρικτικά για τη σχέση σου, πες τους ολόκληρη την αλήθεια σου σχετικά με το πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι μαζί τους και πρόσφερέ τους την υποστήριξή σου, για να τους βοηθήσεις να θεραπεύσουν τη δική τους σχέση και να κάνουν την αγάπη τους να λειτουργήσει. Και αυτοί το αξίζουν!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ενδοκρινολογία/Διαβητολογία
Θεωρώ ότι είμαι κοντός. Πώς μπορώ να ψηλώσω;
Ρύζι με τόνο
Light & Υγιεινά
Ρύζι με τόνο
Πώς θα βοηθήσω κάποιον με διατροφική διαταραχή;
Οδηγός βοήθειας για συγγενείς/φίλους...
Άγχος και αλκοόλ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται;
Ούτε το αλκοόλ δεν μου μειώνει το άγχος,...
Φίλοι VS σχέση: Ποιος θα επικρατήσει;
Να τον αφήσω να φύγει και να είμαι διπλά...