Μπρουσκέτες με Σαρδέλα Ψητή και ντομάτα!

8 Ιουλίου 2016

Η σαρδέλα είναι πολύ θρεπτική, πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και Β12 και ένα πολύ οικονομικό ψάρι που εύκολα μπορούμε να βρούμε το καλοκαίρι.

Συνήθως την απολαμβάνουμε ψητή ή μαριναρισμένη και αποτελεί τον τέλειο μεζέ για μία ισορροπημένη διατροφή. 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-6


Υλικά Συνταγής
500 γρ φρέσκια σαρδέλα
3-4 ώριμες ντομάτες
χωριάτικο ψωμί
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής
 
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σαρδέλα.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι της και με προσοχή την ανοίγουμε και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο.

Tip: μπορείτε να προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ και έτοιμη, καθαρισμένη και ξεκοκαλισμένη σαρδέλα.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι grill και ψήνουμε για λίγο τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα κάτω. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις αλλάξουν χρώμα και ασπρίσουν από την πάνω μεριά είναι έτοιμες και δεν χρειάζονται γύρισμα.

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και το φρυγανίζουμε.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Τοποθετούμε στο φρυγανισμένο ψωμί μία στρώση από ντομάτα και από πάνω προσθέτουμε την ψητή σαρδέλα.

Απολαμβάνουμε με ρακί ή ούζο και καλό μας καλοκαίρι!
 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ