Μελιτζάνες Ψητές με Πλιγούρι και Στραγγιστό γιαούρτι!

<div><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></div>
<div><br />2 μελιτζάνες<br />2-3 σκελίδες σκόρδο<br />2 κουταλάκια ΑΒ κύμινο σε σκόνη<br />2 κουταλάκια ξερό κόλιανδρο<br />1 φρέσκο τσίλι<br />1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα<br />1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού<br />Χυμό από μισό λεμόνι<br />150 γρ πλιγούρι<br />150 ml ελαιόλαδο<br />½ κούπα φρέσκου κόλιανδρου<br />Λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας<br />2 αποξηραμένα σύκα<br />2 κουταλιές ωμά φιστίκια Αιγίνης ΑΒ<br />2 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου<br />2 φρέσκα κρεμμυδάκια<br />Στραγγιστό γιαούρτι<br />αλάτι<br />πιπέρι<br />
<div class="separator"> </div>
<strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής </span></strong><br /><br />1. Ψιλοκόβουμε το τσίλι και λιώνουμε το σκόρδο.<br /><br />2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 100 ml ελαιόλαδο, το τσίλι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, 1,5 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.<br /><br />3. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και χαράσουμε το εσωτερικό τους ραβδωτά, με προσοχή, ώστε να μην κόψουμε τη φλούδα τους.<br /><br />4. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και περιχύνουμε από πάνω τους το μείγμα με το ελαιόλαδο.</div>
<div> </div>
<div>5. Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 °C για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.</div>
<div> </div>
<div>6. Μέχρι να ψηθούν στο φούρνο οι μελιτζάνες προχωράμε με το πλιγούρι.</div>
<div> </div>
<div>7. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 150 ml βρασμένο νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 10-15 λεπτά.</div>
<div> </div>
<div>8. Αφαιρούμε την πετσέτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδου, μια πρέζα αλάτι, τον χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.</div>
<div> </div>
<div>9. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα σύκα, τον φρέσκο κόλιανδρο, τη μέντα και τα προσθέτουμε μαζί με τους ξηρούς καρπούς στο πλιγούρι.</div>
<div> </div>
<div>10. Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν, τις αφαιρούμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτοντας από πάνω το πλιγούρι και το γιαούρτι.</div>
<div> </div>
<div> </div>
<div><a href="http://www.alwayshungry.gr">http://www.alwayshungry.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα