Η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

10 Ιουλίου 2016

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του 36χρονου Αιγύπτιου, γνωστού με το ψευδώνυμο Χαμπίμπι, στις 7 Ιουλίου στα Εξάρχεια, με κείμενο που αναρτήθηκε το μεσημέρι στον ιστότοπο Indymedia.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη».

Ο συντάκτης του κειμένου κάνει μια μακροσκελή ανάλυση της κατάστασης στα Εξάρχεια, αναφέροντας ότι ο Αιγύπτιος ήταν ένας «παρανοϊκός», που έσπερνε τον φόβο «με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά».

Επίσης κάνει λόγο για «ταξικό πόλεμο, ενώ καλεί τη νεολαία να απομακρυνθεί από τον κόσμο των ναρκωτικών και απευθύνει προειδοποιήσεις προς τους χρήστες, χούλιγκαν και άλλα στοιχεία που κινούνται στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης ανάλυση για τους πολιτοφύλακες, που όπως αναφέρει ήταν «φρουροί και τιμωροί» και υπογραμμίζεται ότι «η μαφία έχει κηρύξει τον πόλεμο και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση: «Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο εδώ: 

https://athens.indymedia.org/post/1561069/

Μετά την ανάληψη ευθύνης στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας, μπαίνει πλέον και επίσημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Πηγή: amna.gr, protothema.gr 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ