Σάντουιτς από μαύρο ψωμί, µανιτάρια και γραβιέρα!

11 Ιουλίου 2016
Υλικά
  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης 
  • 2 - 3 μέτρια μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», σκουπισμένα με νοτισμένο πανί, σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 40 γρ. κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά, σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη (ή 1/2 κ.γ. ξερή)
  • μερικά φύλλα από φρέσκο σπανάκι ή ρόκα ή άλλη πρασινάδα
Μερίδες 1
Προετοιμασία 15΄

ΔιαδικασίαΑνακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι, το λεμόνι, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Με το μισό μείγμα αλείφουμε τη 1 φέτα ψωμί και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με τα μανιτάρια. Βάζουμε στην αλειμμένη φέτα τα φύλλα του σαλατικού, από πάνω το τυρί, τα μανιτάρια και κλείνουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Φροντίζουμε να ακολουθήσουμε αυτήν τη σειρά, ώστε η υγρασία των μανιταριών να νοτίσει το ψωμί. 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ