Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης (βίντεο)

11 Ιουλίου 2016

Στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας - δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου».

Στη συνέχεια, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

Ο Κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του, έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ελλάδας σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών.

«Επανέλαβα επίσης και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Σε λίγη ώρα ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στο Κοινοβούλιο.

 

Πηγή: amna.gr, enikos.gr 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Αραβική παροιμία
Η Σκέψη της ημέρας
Αραβική παροιμία