Εγκυμοσύνη: Πώς θα διαχειριστείς τις ναυτίες, την κούραση το φαγητό

11 Ιουλίου 2016

Πιθανόν ακόμα να μην έχετε πει σε πολλά άτομα πως Είστε έγκυος, κάτι που ενδεχομένως σας ταλαιπωρεί στις κοινωνικές σας συναναστροφές. Πώς θα διαχειριστείτε την κούραση, τις ναυτίες και την αποχή από το αλκοόλ χωρίς να προδοθείτε;

 Από τον μααιευτήρα Δρ Καλογερόπουλο 

Κάνετε αλλαγές

Αν αισθάνεστε κουρασμένη στη δουλειά ή τις μετακινήσεις σας, είναι επειδή ο οργανισμός σας κάνει υπερωρίες, τώρα που κυοφορείτε. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να μη γνωστοποιήσουν την εγκυμοσύνη τους στη δουλειά μέχρι να περάσειτο πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, αν μιλούσατε στον προϊστάμενό σας ή τον υπεύθυνο προσωπικού, θα διευκόλυνε την κατάσταση. Στη Μ. Βρετανία δικαιούστε άδεια με αποδοχές για τα μαιευτικά σας ραντεβού, ενώ η εταιρεία σας είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τον φόρτο εργασίας σας. Ίσως μπορείτε να διαπραγματευτείτε ένα ελαστικό ωράριο, για να αποφεύγετε τις μετακινήσεις τις ώρες αιχμής. Επίσης, η δυνατότητα να εργάζεστε περιστασιακά από το σπίτι είναι σημαντική βοήθεια, αν υποφέρετε από πρωινές αδιαθεσίες.

Τρώγοντας έξω

Η γεύση σας μπορεί να αλλάξει τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Έτσι, ίσως πια δε σας αρέσορν τα αγαπημένα σας φαγητά. Παρόλο που πρέπει να τρώτε τακτικά, τα γεύματα αργά το βράδυ δεν ενδείκνυνται. Κολατσΐστε κάτι νωρίτερα, αν δε γίνεται αλλιώς, αλλά είναι καλύτερα να βγαίνετε για μεσημεριανό φαγητό παρά για δείπνο.

Χωρίς αλκοόλ 

Αν όλοι ξέρουν πως συνηθίζετε να πίνετε ένα ποτό στις κοινωνικές σας εκδηλώσεις, το να αρνηθείτε ένα ποτήρι μπορεί να προκαλέσει απορίες. Για να κρατήσετε το μυστικό σας λίγο ακόμα, προθυμοποιηθείτε να οδηγήσετε εσείς. Επίσης, επιλέξτε ποτά που μοιάζουν, όπως χυμό σταφυλιού αντί για κόκκινο κρασί.

Αλλάξτε την καθημερινότητά σας...

Γιατί δεν κανονίζετε να πάτε στον κινηματογράφο ή το θέατρο αντί σε ένα μπαρ γεμάτο κόσμο; Ή καλέστε κόσμο στο σπίτι σας, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να σερβίρετε το φαγητό και το ποτό που επιθυμείτε.

Απόσπασμα από το βιβλίο Εγκυμοσύνη πρακτικές συμβουλές και οδηγίες. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Ψυχογιός για την ευγενική παραχώρηση του υλικού 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ