Ντοματοσαλάτα με νησιώτικο χαρακτήρα!

12 Ιουλίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες και σφιχτές, αποφλοιωμένες
  • 1 ματσάκι γλυστρίδα (αντράκλα)
  • 1/3 φλ. τσαγιούκαππαρόφυλλα
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή τρίμματα φέτας)
  • Λίγες ελιές
  • 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Ανθός αλατιού
Εκτέλεση

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφλοιώσετε την ντομάτα: Θεωρώντας ότι η λάμα του μαχαιριού είναι λεπίδα και η ντομάτα δέρμα, με απαλές κινήσεις την «ξυρίζουμε» τρίβοντας τη λάμα πάνω στο φλοιό της. Τραβάμε ελαφρά και ξεφλουδίζουμε.

Σε μπασίνα (μεγάλο μπολ) κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια καρέ. Προσθέτουμε την αντράκλα, τα καππαρόφυλα, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας. Περιχύνουμε με τη σος που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκο ξεροψημένο ψωμί.

 


Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Τα νέα της ημέρας
13:47 Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ