Ντοματοσαλάτα με νησιώτικο χαρακτήρα!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>2 μεγάλες </strong><span>ντομάτες ώριμες και σφιχτές, αποφλοιωμένες</span></span></li>
<li><span><strong>1 ματσάκι </strong><span>γλυστρίδα (αντράκλα)</span></span></li>
<li><span><strong>1/3 φλ. τσαγιού</strong><span>καππαρόφυλλα</span></span></li>
<li><span><strong>1 πρέζα </strong><span>ρίγανη</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ξινομυζήθρα (ή τρίμματα φέτας)</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Λίγες ελιές</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. τσαγιού </strong><span>έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>βαλσαμικό ξίδι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>Ανθός αλατιού</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Ένας εύκολος τρόπος για να αποφλοιώσετε την ντομάτα: Θεωρώντας ότι η λάμα του μαχαιριού είναι λεπίδα και η ντομάτα δέρμα, με απαλές κινήσεις την «ξυρίζουμε» τρίβοντας τη λάμα πάνω στο φλοιό της. Τραβάμε ελαφρά και ξεφλουδίζουμε.</p>
<p>Σε μπασίνα (μεγάλο μπολ) κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια καρέ. Προσθέτουμε την αντράκλα, τα καππαρόφυλα, τη ρίγανη, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι. Βάζουμε τη σαλάτα σε σκεύος σερβιρίσματος και από πάνω σκορπάμε τα τρίμματα ξινομυζήθρας. Περιχύνουμε με τη σος που έμεινε στο μπολ από το ανακάτεμα. Συνοδεύουμε με ολόφρεσκο ξεροψημένο ψωμί.</p>
<p> </p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 6</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 15 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
</div>
<div class="time"> </div>
<div class="time"><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></div>

Σχετικά άρθρα