Μπιφτέκι γεμιστό στο ταψί!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη</li>
<li>1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό</li>
<li>1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
<li>3 φρυγανιές, μουλιασμένες σε νερό και καλά στυμμένες</li>
<li>αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>2 κουτ. σούπας ξίδι</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>250 γρ. φέτα, χονδροθρυμματισμένη</li>
<li>4 – 5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 6-8</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 20΄- 30΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα άλλα υλικά και τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Παίρνουμε το μισό από το μείγμα και το απλώνουμε πιέζοντας με τις παλάμες μας να καλύψει τον πυθμένα του ταψιού ισόπαχα. Από πάνω σκορπίζουμε ομοιόμορφα την φέτα και τα σύκα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Το πλάθουμε έτσι, ώστε να έχει ακριβώς το μέγεθος του ταψιού. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το λαδόχαρτο για να πέσει το μείγμα πάνω στη γέμιση. Διορθώνουμε με το χέρι αν έχει μείνει κενό, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το κόβουμε σε 6 ή 8 κομμάτια, σαν τούρτα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Ρύζι ή με μια φρέσκια σαλάτα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="bittersweet simple_rhomb">Συμβουλή</span> </span>Εναλλακτικά: Αντί για φέτα, μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο, για να γίνει πιο ελαφρύ ή κοπανιστή ανακατεμένη με ανθότυρο, ή για μεγάλες συγκινήσεις… ροκφόρ.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα