6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξυριστείς πρώτη φορά εκεί κάτω

13 Ιουλίου 2016

Το καλοκαίρι είναι στο πικ του και μάλλον μαζί με την καλοκαιρία έχει έρθει και η ώρα να ξεφορτωθείς τον... θάμνο που επικρατεί μέσα από το εσώρουχό σου. Η αλήθεια είναι μια και θα στην πω ευθέως: άπαξ και ξεκινήσεις, δεν υπάρχει γυρισμός. Οι τρίχες που θα βγαίνουν θα είναι τραχιές, οπότε σκέψου το καλά πριν πάρεις αυτήν την απόφαση. Και προς θεού, μην το κάνεις επειδή το έκανε η φίλη σου. Η καθεμία έχει και το δικό της σώμα με διαφορετικές λειτουργίες και ανάγκες. Όπως και να έχει, δες τι πρέπει να προσέξεις: 

1. Μην μοιράζεσαι το ξυραφάκι

Νομίζω ότι οι λόγοι είναι προφανείς αλλά θα τους κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρους: με το ξυραφάκι, είναι δύσκολο να αποφύγεις τους τραυματισμούς πράγμα που σημαίνει ότι όποια μικροπάθηση έχει αυτή που το μοιράζεσαι, πχ έρπη, μπορείς να την κολλήσεις. Για να μην αναφέρω τις μολύνσεις που μπορείς να πάθεις. 

2. Άλλαζε συχνά το ξυραφάκια σου

Δεν την λένε "ευαίσθητη περιοχή" για το τίποτα. Γι' αυτό, θα πρέπει να αντικαθιστάς πιο συχνά το ξυραφάκι σου από αυτό που χρησιμοποιείς όταν ξυρίζεις πχ τις μασχάλες σου. 

3. Να χρησιμοποιείς πάντα κρέμα, αφρό ή απλό σαπούνι 

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείς ένα μικρό φράγμα που κάνει μικρότερη την τριβή. Και φυσικά το ξυραφάκι θα γλιστράει πιο εύκολα. 

4. Ξυρίσου ακολουθώντας τη φορά της τρίχας 

Η περιοχή είναι από αυτές που είναι πιο πιθανό να σου γυρίσει η τρίχα προς τα μέσα και να υποφέρεις -μιλάμε για πραγματικό πόνο όχι αστεία. Οπότε μην το κάνεις σε αυτή την περιοχή! 

5. Απόφυγε καλύτερα το κερί όταν έχεις περίοδο ή όταν περιμένεις 

Δεν είναι ότι είναι επικίνδυνο, όμως θα πονέσεις περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά. 

6. Όταν τριμάρεις με το ψαλιδάκι, φρόντισε να είναι καλός ο φωτισμός 

Την πρώτη φορά δεν είναι απίθανο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ψαλιδάκι. Με τον καλό φωτισμό, θα φροντίσεις το ότι δεν θα τραυματιστείς, γιατί δεν είναι και απίθανο τελικά να συμβεί. Και αν γίνει, μπορεί να προκαλέσει πλυμμήρα από το αίμα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ