Τα leftovers από το κοτόπουλο γίνονται πιλάφι με κάρι!

14 Ιουλίου 2016

Υλικά(για 4 άτομα): 1½ φλιτζάνι ψαχνό από το υπόλοιπο βραστό ή ψητό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 250 γρ. ρύζι μπασμάτι ή κίτρινο μακρύκοκκο, 1 μέτριο καρότο, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς ή κάρι ή πάπρικα (σε σκόνη) ή 5 ίνες σαφράν ή λίγο από όλα σε συνδυασμό με 1 κουτ. γλυκού ξερό δεντρολίβανο ή θυμάρι, κοπανισμένα, 1 φύλλο δάφνης ,αλάτι, πιπέρι.

 

Διαδικασία: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και, όταν αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το καρότο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 600 ml νερό, τη δάφνη και το μπαχαρικό (που επιλέξαμε). Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε πιπέρι. Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο νερό επιπλέον κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.   

 

http://www.gastronomos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...