Σαλάτα με πορτοκάλι, κρεμμύδια και μαϊντανό!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια</li>
<li>4 πορτοκάλια</li>
<li>2 φινόκιο</li>
<li>τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα</li>
<li>1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα και υπόξινη γεύση, που προέρχεται από την αποξηραμένη και τριμμένη σάρκα ενός είδους αγριοκέρασου. Το βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, όπως ο Άρκευθος, ο Μανδραγόρας, το Ελιξίρ)</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε όσο πιο λεπτές ροδέλες μπορούμε, τις οποίες ξεπλένουμε σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, φροντίζοντας ώστε να απομακρύνουμε όσο γίνεται τις άσπρες ίνες. Χωρίζουμε τα πορτοκάλια στις φετούλες τους και αφαιρούμε όσο μπορούμε τις μεμβράνες. Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο που λέγεται μαντολίνο γι’ αυτή τη δουλειά). Βάζουμε τις φετούλες πορτοκαλιού και το φινόκιο στη σαλατιέρα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σουμάκι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Αυτή η εξωτική σαλάτα γίνεται κανονικό γεύμα αν συνδυαστεί με ψητά κρεατικά (μπριζολάκια, ψαρονέφρι, λουκάνικο). Αν δεν θέλουμε να μαγειρέψουμε, τη συνοδεύουμε με πέστροφα καπνιστή ή χέλι καπνιστό και ψωμί της αρεσκείας μας.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet simple_rhomb">Συμβουλή</span> Λόγω της οξύτητας του πορτοκαλιού, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ξίδι ή λεμόνι στη σαλάτα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα