Σουβλάκια από σολομό με πέστο μαϊντανού!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για το πέστο μαϊντανού</strong></p>
<ul>
<li>2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού</li>
<li>3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι</li>
<li>2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού</li>
<li>1/3 φλιτζ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα (ή κουκουνάρια)</li>
<li>3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p><strong>Για τα σουβλάκια ψαριού</strong></p>
<ul>
<li>1 κιλό φρέσκος σολομός, χωρίς πέτσα και κόκαλα, σε κύβους των 3 εκ.</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το ψήσιμο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 6΄- 7΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα φιστίκια και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Αν δεν έχουμε μπλέντερ, κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο επιπλέον ώστε να γυρίζουν τα μαχαίρια. Αφήνουμε το πέστο μαϊντανού στην άκρη.</p>
<p>Αλείφουμε τους κύβους του ψαριού με το ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε 12-16 σουβλάκια. Βάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από ψηλά ράφια, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε τα σουβλάκια και, όπως είναι ζεστά, τα αλείφουμε με λίγο από το πέστο και τα σερβίρουμε. Το υπόλοιπο πέστο το βάζουμε χωριστά σε μπολάκι, για να βάλει ο καθένας όσο θέλει στα σουβλάκια του.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Ψωμί χωριάτικο ή ρύζι parboiled πιλάφι και αγγουροσαλάτα ή φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας. </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα