Πατάτες με καπνιστή κορτεζίνα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό καπνιστή «κορτεζίνα" (καπνιστά παιδάκια χοιρινά, από τη Βαρβάκειο, μόνο 3€ το κιλό)</li>
<li>1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα</li>
<li>2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες</li>
<li>500 γρ. πατάτες κομένες στα 8</li>
<li>10-12 μικρά ντοματάκια ολόκληρα</li>
<li>1/2 πράσινη πιπεριά χοντροκομένη</li>
<li>ελάχιστο ελαιόλαδο</li>
<li>λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (λίγη ξερή τριμμένη)</li>
<li>αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμένο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> περίπου 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> περίπου 30΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπερίτσα σε λίγο λάδι. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν κι αυτές γύρω-γύρω.</p>
<p> </p>
<p>Μετά ρίχνουμε την πιπεριά, τις 2 σκελίδες σκόρδου, τις ντοματούλες, τη ρίγανη και από πάνω στολίζουμε κομμένη στα παϊδάκια της την κορτεζίνα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά το πολύ στον ατμό τους όλα τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε. Σερβίρουμε το φαγάκι με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα