Σουβλάκια χοιρινά με θυμάρι, μέλι και πάπρικα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>800 γρ. χοιρινό ψαχνό από μπούτι, κομμένο σε μικρούς κύβους για σουβλάκι</li>
<li>1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα καρέ</li>
<li>1 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό</li>
<li>1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή</li>
<li>1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ταιριάζει και το δεντρολίβανο)</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>  Περνάμε σε σουβλάκια τους κύβους του κρέατος εναλλάξ με κομμάτια κρεμμυδιού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Αλείφουμε τα σουβλάκια με αυτό το μείγμα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ, σε ένα από τα ψηλά ράφια, για περίπου 15 λεπτά συνολικά (3-4 λεπτά από κάθε πλευρά). Σε χαμηλότερο ράφι βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό για πέφτουν εκεί τα υγρά του ψησίματος και να μην καπνίσει ο φούρνος. Ελέγχουμε αν έγιναν κόβοντας ένα μικρό κομμάτι κρέατος – πρέπει να μην υπάρχει ίχνος αίματος στο εσωτερικό του. Αν δεν έχει γίνει, τα κατεβάζουμε μια σκάλα και τα ψήνουμε για ελάχιστα λεπτά επιπλέον, προσέχοντας να μη μαυρίσουν. Μόλις τα ξεφουρνίσουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.</p>
<p> </p>
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Συνοδεύουμε με</span></span> Ρύζι ή απλή πατατοσαλάτα με λάδι, κάππαρη και μαϊντανό. Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε μια πλούσια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα