Παγωτό με γεύση κακάο

2 Ιουνίου 2017

Υλικά

  • 30 γραμμ. κακάο σκόνη άγλυκο

  • 100 γραμμ. ζάχαρη

  • 125 ml ζαχαρούχο γάλα

  • 375 ml γάλα φρέσκο

  • 1 κλωνάρι βανίλια (μόνο τον καρπό της)

  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα κακάο, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, βανίλια και γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας. Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί. Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα χτυπήματα.

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Δοκιμάστε επίσης:

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...
Φθινοπωρινή κατάθλιψη: Όταν ο καιρός μας ρίχνει την ψυχολογία
Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία γίνεται...