Παγωτό με γεύση κακάο!

14 Ιουλίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 30 γραμμ. κακάο σκόνη άγλυκο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 125 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 375 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κλωνάρι βανίλια (μόνο τον καρπό της)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
 
Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα κακάο, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, βανίλια και γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας. Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί. Σε μπολ με παγάκια και νερό βυθίζουμε την κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα χτυπήματα.


Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ