Λικέρ από φράουλες και μέντα!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>1.200 γραμμ. </strong><span>ώριμες φράουλες, κατακόκκινες αλλά σφιχτές</span></span></li>
<li><span><strong>1 λίτρο </strong><span>κονιάκ</span></span></li>
<li><span><strong>200 ml </strong><span>βότκα</span></span></li>
<li><span><strong>500 γραμμ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>500 ml </strong><span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong>1 κλωνάρι </strong><span>φρέσκια μέντα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>χυμό από 1 μικρό λεμόνι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κομμάτι </strong><span>φλούδα λεμονιού (ακέρωτο, βιολογικό)</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκοόλ (κονιάκ και βότκα). Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία εβδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.</p>
<p>Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε. Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα του λεμονιού).</p>
<p>Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο.</p>
<p> </p>
<p><em><strong>Για περίπου 2 λίτρα λικέρ</strong></em></p>
<p><em><strong><br /></strong></em></p>
<p><em><strong><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></strong></em></p>
<p><em><strong><br /></strong></em></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα