Μεθυσμένες Βανίλιες με σαντιγί!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>8 </strong><span>βανίλιες (ώριµες αλλά σφιχτές)</span></span></li>
<li><span><strong>2 φλ. τσαγ.</strong> <span>νερό</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. τσαγ. </strong><span>βινσάντο ή άλλο γλυκό κρασί</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. τσαγ. </strong><span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>1 ξύλο </strong><span>κανέλας</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
<div>
<div class="time"><strong>Εκτέλεση</strong></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p> 1. Πλένουμε τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.</p>
<p> 2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα φρούτα στο σιρόπι και βράζουμε για 15΄.</p>
<p> 3. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φρούτα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και βγάζουμε το φλούδι. Βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10΄ περίπου μέχρι να πυκνώσει.</p>
<p> 4. Αφήνουμε αρχικά το σιρόπι να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρούμε από μέσα την κανέλα. Περιχύνουμε με αυτό τις βανίλιες και τις παγώνουμε.</p>
<p> 5. Τις σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια.</p>
<br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 4</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Προετοιμασίας:</span> 20 λεπτά</div>
</div>
<div class="time"> </div>
</div>
<div class="time"> </div>

Σχετικά άρθρα