Κοτοσαλάτα με αραβικές πίτες!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li class="subtitle"><span>Για την κοτοσαλάτα</span></li>
<li><span><strong>6</strong> <span>πατάτες βρασμένες</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο</span></span></li>
<li><span><strong>1 μικρο</strong> <span>κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3-4 </strong><span>φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>καρότα ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong>1 κλωνάρι</strong> <span>σελέρυ ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>ρόδι καθαρισμένο</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>μαγιονέζα</span></span></li>
<li><span><strong>1/2 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1</strong> <span>λεμόνι</span></span></li>
<li><span><strong>2-3 κ.σ. </strong><span>ξύδι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για τις αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι</span></li>
<li><span><strong>500γρ.</strong> <span>αλεύρι σκληρό</span></span></li>
<li><span><strong>300γρ. </strong><span>χλιαρό νερό</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ.</strong> <span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ. </strong><span>μαγιά σκόνη</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.γ.</strong> <span>ζάχαρη</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.γ.</strong> <span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong>1 κ.σ. </strong><span>πάπρικα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>λίγο φρέσκο θυμάρι</span></span></li>
</ul>
<div>
<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ,να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.<br />Για τις πίτες, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική. Πασπαλίζουμε αλεύρι σε μπολ. Την βάζουμε μέσα και την καλύπτουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Την χωρίζουμε σε 8 -10 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε αλεύρι. Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.<br />Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες.<br />Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ακουμπάμε στο φούρνο λαμαρίνα από την ανάποδη να κάψει καλά. Ακουμπάμε επάνω την πίτα. Μόλις αρχίσει και γίνεται σα μπαλόνι μετά από 1½ λεπτό ,την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο κι από την άλλη. Βγάλτε τις όσο είναι ανοιχτόχρωμες. Μην τις ξεροψήνετε γιατί σκληραίνουν.</span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
<div class="news_body"><span><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></span></div>
<div class="news_body"><span><br /></span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα