Γλυκό ψυγείου σοκολάτα-κρέμα!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>150 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο</span></li>
<li><span>1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)</span></li>
<li><span>1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για την επικάλυψη</h5>
</li>
<li><span>500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε</span></li>
<li><span>2 φλ. άχνη ζάχαρη</span></li>
<li><span>1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα</span></li>
<li><span>κόκκινα βατόμουρα</span></li>
<li><span>100 γρ. σοκολάτα λευκή</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>1. <strong>Για τη σοκολατένια βάση</strong>. Θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.<br />2. Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.<br />3.<strong> Για την επικάλυψη</strong>. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.<br />4. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.<br />5. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.<br />6. Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.<br />Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα